Vakantiehuis.nl Vakantiehuis.nl

Tips en advies wanneer u een huisje gaat huren

Op Vakantiehuizen.nl kunt u uit een ruim aanbod van huisjes uit verschillende landen kiezen en direct met de verhuurder in contact komen. Zo kunt u eenvoudig met de verhuurder de mogelijkheden bespreken of vragen of bijvoorbeeld een hond ook mee mag. Op deze pagina geven we u handige tips en adviezen waar u op moet letten wanneer u een vakantiehuis gaat huren.

Vraag naar mogelijke korting
Het is altijd aan te raden om aan de verhuurder te vragen of er speciale acties of mogelijke kortingen zijn. Voorbeelden hiervan zijn onder andere vroegboekkorting, korting voor kinderen, korting voor senioren en groepskorting om een aantal voorbeelden te geven.

Zorg dat u goed verzekerd bent
Sluit altijd een annuleringsverzekering af. Voor een klein bedrag, vaak maar enkele euro’s, is het risico verzekerd dat door ziekte of andere omstandigheden de vakantie naar het gehuurde huisje niet door kan gaan.

Vraag naar bijkomende kosten
Afhankelijk waar het vakantiehuis zich bevindt wat u gaat huren, kan het zijn dat voor extra faciliteiten ook extra betaald moet worden. Vaak zijn dit geen hoge bedragen, maar het is altijd goed om te weten of u bijvoorbeeld moet bijbetalen voor het zwembad of sportfaciliteiten. Vraag ook altijd of extra faciliteiten zoals supermarkten, tennisbanen en zwembaden wel of niet toegankelijk zijn in het voor- en naseizoen.

De genoemde prijs in advertenties is vaak een basisprijs. Bijkomende kosten zijn (veelal) gas/elektra, verblijfsbelasting, huur van bedlinnen, schoonmaken en reserveringskosten. Deze extra kosten komen vaak nog bovenop de huurprijs. Houdt u hier rekening mee. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de verhuurder.

Mindervalide
Het is hierbij belangrijk dat u niet alleen vraagt of de bungalow goed toegankelijk is (drempelloos, brede deuren, gelijkvloers), maar ook of het terrein goed begaanbaar is. Wie absolute zekerheid wil, kan zijn eisen als 'essenties' laten vastleggen. Deze mogelijkheid (soms niet gratis) biedt de garantie dat aan de afgesproken eisen tegemoet moet worden gekomen.

Huisdieren
Niet elk bungalowpark of elke bungalowverhuurder accepteert huisdieren. Voorkom teleurstelling en zorg dat u dit van te voren weet. Het is niet verstandig om er automatisch vanuit te gaan dat huisdieren zijn toegestaan. Het kan ook voorkomen dat er een toeslag moet worden betaald per huisdier. Informeert u hier goed naar.

Voorzieningen
Vaak is er de keuze om linnengoed zelf mee te nemen of dit ook “te huren”. Als je zelf linnengoed, hand- en theedoeken meeneemt, scheelt dat in het huurbedrag. Soms is de huur van linnengoed echter inbegrepen of verplicht.

Het is verstandig om huishoudelijke artikelen zoals toiletpapier, aanstekers, kurkentrekker, kaasschaaf en koffiefilters en meer zelf mee te nemen. Het kan zijn dat sommige van deze huishoudelijke artikelen niet in het huisje aanwezig zijn. Informeer ook altijd of er voorzieningen zijn zoals een wasmachine en wasdroger. Indien dit niet zo is, zult u meer kleding mee moeten nemen.

Borgsom en schade
Houd er rekening mee dat bij aankomst vaak een waarborgsom moet worden betaald. Bij vertrek krijgt u deze weer terug, na aftrek van eventueel verschuldigde kosten (bijvoorbeeld schoonmaakkosten of kosten voor breuk en beschadiging). Soms vindt verrekening achteraf per bank of cheque plaats, bijvoorbeeld bij vertrek buiten de openingstijden van de receptie.

Meld geconstateerde schade in of aan het huisje altijd direct bij de verhuurder. Zo hoef je hier niet onterecht voor op te draaien wanneer dit niet uw schuld is.

Als laatste
Wacht niet te lang met boeken. De populairste bungalowparken en huisjes zijn snel volgeboekt (vooral in de schoolvakanties).